Voedselbosproeverij

In een voedselbos groeien honderden soorten eetbare gewassen. Wij organiseren proeverijen, van kleine hapjes tot complete diners, waarbij 80 % van de gebruikte ingredienten uit het voedselbos gehaald worden of uit de meerjarige gewassen die we verbouwen, aangevuld met wilde oogst. Ben je benieuwd wat je dan al zoal te eten krijgt? Ervaar het zelf. Je kunt bij ons een voedselbosproeverij boeken, voor groepen vanaf 6 personen in de tuin van het Moestuinhuis. Dit is ook mogelijk voor grotere groepen (tot 50 personen) op natuurgoed Ziedewij.

See pictures
Alles staat klaar om de gasten te ontvangen

Rondleidingen Eetbare Gewassen

Het Moestuinhuis verzorgt rondleidingen in onverwachte gebieden waarbij uitgelegd wordt wat er zoal van al wat groeit en bloeit gegeten kan worden.

See pictures

Laat het eten niet aan de bomen hangen

Het Moestuinhuis biedt hulp bij het oogsten uit uw eigen tuin en de verwerking daarvan.

See pictures

De Voedselboswerkgroep Barendrecht

Op het Landgoed Ziedewij gebeuren mooie dingen. Het natuurlandgoed is openbaar toegankelijk en biedt mogelijkheden voor diverse recreatieve activiteiten. Zo is ook het plan ontstaan voor een voedselbos op het landgoed.

See pictures

Tuinavonden

Het Moestuinhuis verzorgt een cursus waarbij u leert wat u kunt doen om uw tuin duurzaam te maken. Het aantal projecten dat wij aanpakken is afhankelijk van het aantal deelnemers. Per cursus zullen maximaal 6 personen deelnemen.

See pictures

Workshops

Workshops Olie slaan, voedsel drogen, jam en chutney maken, vruchtensap maken, fermenteren, likeur maken, koken met voedselbosproducten en nog meer…..

See pictures

Zomerpicknick

Een zomerpicknick in de tuin van Het Moestuinhuis. Puur natuur eten en beleven.

See pictures

Open Tuin

Het Moestuinhuis organiseert jaarlijks een Open Tuin. Op deze pagina staat een kleine impressie van het evenement in 2016.

See pictures